Roermond Design Weekend

design-weekend

Programma

Vrijdag 1 december om 17.30 uur

Het weekend start met de opening van de expositie ‘Design is my RELIGION is my design’ in ECI Roermond. Wethouder Ferdinand Pleyte verzorgt de opening van dit bijzondere project, waarin kunst en cultuur in een nieuwe dimensie worden gebracht. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie op: http://www.designismyreligion.nl/

Zaterdag 2 december

13.30 uur in ECI Roermond
Rondleiding door curator Niek Schoenmakers door de net geopende expositie ‘Design is my RELIGION is my design’. Deze uitdagende tentoonstelling onderzoekt het immateriële in het materiële. Aan de hand van religieuze gebruiksvoorwerpen en objecten van binnen- en buitenlandse ontwerpers wordt onderzocht wat de relatie tussen religie en object is. De expositie is tot en met 4 februari 2018 gratis te bezoeken in ECI Roermond.

14 uur in het Cuypershuis:
In het Cuypershuis is er om 14 uur een ‘Designmeeting’, een exclusieve preview van de expositie met werk van de genomineerden voor de ‘Limburg Design Award’. Loop mee met conservator Jeannine Hövelings, langs de presentaties van Studio Drift, Studio Formafantasma, Overtreders W, Jólan van der Wiel, Sabine Marcelis en NOMAN studio. Hoor alles over deze nieuwe prijs voor interieurvormgeving, het tot stand komen van de selectie en maak kennis met de genomineerden en hun werk dat te zien is in het Cuypershuis.

Bij deze exclusieve preview is er maar ruimte voor maximaal 15 deelnemers, wees er dus snel bij. Gratis tickets zijn verkrijgbaar bij het Cuypershuis, www.cuypershuis.nl.

15 uur in ECI Roermond
Mini concert ‘Music for the Gods’ door klavecinist Mario Sarrechia. Als opwarmer voor het concert dat op 12 januari 2018 om 19.30 uur in ECI Roermond plaatsvindt, zal Mario nu al enkele solostukken ten gehore brengen. Veel muziek, zeker uit de Barok periode werd gecomponeerd in opdracht van de kerk. Toch kan deze muziek ook bewonderd worden, zonder de religieuze achtergrond.

Speciaal voor deze tentoonstelling stelde Klavecinist Mario Sarrechia een uniek programma samen, dat op 12 januari 2018 wordt uitgevoerd. Tickets zijn te reserveren via ensemblescaramouches@gmail.com

16.30 uur in ECI Roermond
Rondleiding door curator Niek Schoenmakers door de net geopende expositie ‘Design is my RELIGION is my design’. Deze uitdagende tentoonstelling onderzoekt het immateriële in het materiële. Aan de hand van religieuze gebruiksvoorwerpen en objecten van binnen- en buitenlandse ontwerpers wordt onderzocht wat de relatie tussen religie en object is. De expositie is tot en met 4 februari 2018 gratis te bezoeken in ECI Roermond.

Gehele dag
Lancering route ‘Vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers’ door Cuypershuis en VVV Midden-Limburg.
Beleef cultuur- en designstad Roermond tijdens de gezelligste dagen van het jaar. Treed in het voetspoor van de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers en geniet van twee bijzondere designtentoonstellingen die Roermond u deze winter te bieden heeft.

Tijdens de wandeling ervaart u bovendien de bijzondere wintersfeer in één van de mooiste winkelsteden van Nederland. De route verbindt de binnenstad met twee culturele locaties, namelijk Cuypershuis en ECI Roermond.

Roermond is de stad van de beroemde architect en interieurontwerper Pierre Cuypers bekend van onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam en tientallen gebouwen in binnen- en buitenland. Zijn neogotische stijl was van invloed op een belangrijke periode in de Nederlandse architectuur en interieur design. Zijn interieurs waren baanbrekend.

De route is vanaf 2 december en tot en met 4 februari 2018 gratis verkrijgbaar bij Cuypershuis, ECI Roermond en VVV Roermond.

Zondag 3 december om 15 uur

Om 15 uur is het dan zover, de winnaar van de Limburg Design Award wordt in het Cuypershuis bekend gemaakt door wethouder Ferdinand Pleyte. Deze nieuwe kunstprijs omvat een aankoop of opdracht ter waarde van € 7.000,-.

Aansluitend opent de expositie in het Cuypershuis, waarin het werk van alle genomineerden is te zien. Een toelichting op het juryrapport en de genomineerden wordt gegeven door voorzitter Henk Wolters, algemeen directeur Kern|architecten. Robert Thiemann, directeur Frame Publishers, vertelt over de toekomst van architectuur en interieurontwerp, met als uitgangspunt het werk van Cuypers. U wordt van harte welkom geheten door conservator Jeannine Hövelings en na afloop is er een gezamenlijke borrel in het Cuyperscafé. Deelname is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie op www.cuypershuis.nl