Divine Love

Het Hooglied vindt zijn oorsprong in het Oude Testament en de tekst is dezelfde zowel in het Jodendom als het Christendom. De inhoud is daarentegen niet onbesproken: zij beeldt twee geliefden uit die elkaar de hemel in prijzen met de suggestie op het erotische af. Waar het bij de Joden om een oud verhaal tussen Solomon en een herderin gaat, is het bij de Christenen een allegorie op Gods liefde voor zijn kerk. Goddelijke liefde, de hoogste liefde die men kan nastreven en eentje die niet aan de aandacht van de kunsten is ontgaan.
Net zoals bij de beeldende kunst komt ook in de muziek het Hooglied veelvuldig terug en wel in bijna alle stijlperiodes. Het ensemble ‘Les Scaramouches’ wil speciaal voor de expositie ‘Design is my RELIGION is my design’ een overzicht geven van “de liefde” in een barokke religieuze context. Zo zit het Hooglied verweven in prachtige werken van onder andere Palestrina, Monteverdi, Bach en Vivaldi. Maar ook het omgekeerde is van belang: de liefde van de mens ten opzichte van het goddelijke maakt de cirkel compleet. Laat dit concert u meenemen van het aardse naar het hemelse en weer terug.
img_2694
sand_maurice_masques_et_bouffons_07

Les Scaramouches

Ensemble ‘Les Scaramouches’ is trots zijn debuut-concert te geven tijdens de expositie ‘Design is my RELIGION is my design’. Het ensemble werd door de Belgische klavecinist Mario Sarrechia samengesteld en brengt drie jonge en veelbelovende musici bij elkaar. Ter gelegenheid van dit concert zal hij worden bijgestaan door sopraan Linde Schinkel (NL) en door barokvioliste Ryuko Reid (UK/JP). ‘Scaramouche’ is een figuur uit de commedia dell’arte: een harlekijn en komisch karakter die desgewenst dom maar ook net heel slim kan zijn. Ensemble ‘Les Scaramouches’ wil dat enkel haar naam naar het clowneske refereert en in haar podiumervaring het publiek een onderbouwde historische weergave van de muziek geven. Desondanks zijn de concerten van ‘Les Scaramouches’ geen stijve aangelegenheid: door interactie met het publiek neemt zij deze mee in de unieke wereld van de barokmuziek.

Reserveringen

Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer daarom uw kaartje via e-mail: ensemblescaramouches@gmail.com

Het concert begint om 19:30 uur en vindt plaats in de expositieruimte van Design is my RELIGION is my Desoign.
Kaartjes kosten €15 in voorverkoop en €12 aan de kassa.

voorproefje